petak, 13. veljače 2015.

SIPANA PITA OD JABUKA

Drugačija od drugih, jako brzo gotova, a sa tako malo sastojaka... da i bez jaja...  

Sipana pita od jabuka

Sastojci

  • Mjera čaša od 2 dl

  • Suhi sastojci

  •  2 čaše brašna
  •  2 čaše pšeničnog griza
  •  1 čaša šećera
  •  1 prašak za pecivo
  • Voćni dio

  •  1 - 1,5 kg jabuka
  •  2 vanilin šećera
  •   cimet
  •  1 čaša šećera
  •  3/4 čaše ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
    Jabike ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro.
    Pečnicu zagrijte na 180°C.
    Na lim za pečenje cca 20x30 stavite papir za pečenje. Suhu smjesu podjelite na 3 djela, a jabuke na 2  djela. Na lim prvo isipajte suhu smjesu, poravnajte ju da bude svugdje jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka  opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomjerno suhe sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suhim sastojcima.
    Ako vam je ostalo soka od jabuka, polijte lagano odozgora i stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče. Kad je pita pečena, ostavite ju da se malo prohladi... ako izdržite... pa ju izrežite na komade i poslužite uz kavu ili čaj .
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar