srijeda, 11. veljače 2015.

KINDER KOLAČ

Biskvit, pa krema, pa glazura, pa sve to još jednom! Kinder kolač u sebi ne skriva igračku, već samo slatke sastojke za prste polizati!

Kinder kolač

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  6 jaja
  •  80 g šećera
  •  6 žlica tople vode
  •  80 g Pšeničnog glatkog brašna
  •  1 Prašak za pecivo
  •  20 g kakaa
  • Za kremu:

  •  1 l mlijeka
  •  100 g Gussnela
  •  30 g šećera
  •  1 Vanilin šećer
  •  250 g maslaca
  •  250 g šećera u prahu
  • Za čokoladnu glazuru:

  •  250 g čokolade
  •  150 g maslaca

Priprema

  1. 1
    Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  2. 2
    Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
  3. 3
    Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
  4. 4
    Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
  5. 5
    Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
  6. 6
    Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
  7. 7
    Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  8. 8
    Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.

Posluživanje

Kolač dobro ohladite i poslužite.

Savjet

Prije nego narežete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar