Za razliku od klasičnih, ovaj sladoled ne sadrži ni jedan sastojak životinjskog podrijetla, pa će ga s guštom smazati i vegani! Pitate se da li će sladoled imati onu punoću na koju ste navikli? Hoće – za to će se pobrinuti kremaste banane!
Sastojci
100 g bobičastog voća (borovnice, ribizl…)
260 g očišćenih banana
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
50 g grožđica
150 ml sojinog mlijeka
Za ukrašavanje:
listići badema
Priprema
1.
Bobičasto voće dobro operite, a banane narežite na ploške. Dodajte vanilin šećer i sve usitnite u električnoj sjeckalici.
2.
Mješavini dodajte grožđice i sojino mlijeko, te izmiješajte u jednoličnu smjesu.
3.
Stavite je u odgovarajuću posudu za zamrzavanje 4-5 sati.
Posluživanje
Grabilicom za sladoled ili žlicom oblikujte kugle, pospite ih listićima badema i poslužite.
Savjet
Prije oblikovanja kugli, slastičarsku grabilicu ili žlicu namočite u toploj vodi.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar