srijeda, 24. lipnja 2015.

NEODOLJIVA TORTA SA VIŠNJAMA

Torta je jako bogata i kremasta, a nije preslatka.Neodoljiva kombinacija vanilije, čokolade i višanja…
Torta s višnjama_presjek

Sastojci
Biskvit
5 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
50 g oštrog brašna
40 g kakaa
1/2 praška za pecivo
150 ml mlijeka
Ganache krema
220 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
Krema od vanilije
600 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
1 vanilin šećer
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
*I još...*
250 g dobro ocijeđenih višanja iz kompota

Priprema
Biskvit
1.
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite ručnim mikserom. Umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mlijeko.
2.
Na kraju u smjesu nježno umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki dio posebno pecite u okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje ( promjera 26 cm) na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečene biskvite ohladite.
Ganache krema
1.
Čokoladu razlomite i stavite u posudu. Vrhnje zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade.
2.
Miješajte kuhačom dok se sva čokolada ne otopi, a zatim stavite u hladnjak na 2 sata. Kad se krema ohladila i stisnula, dobro je izradite električnim mikserom.
Krema od vanilije
1.
Prašak za puding pomiješajte sa vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte mu smjesu mlijeka i pudinga.
2.
Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3.
U ohlađeni puding dodajte maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.
4.
Prvi biskvit položite na pladanj i premažite ga polovicom kreme od vanilije. Na kremu složite višnje i malo ih prstima utisnite u kremu. Zatim na višnje rasporedite ostatkak kreme od vanilije i poklopite drugim biskvitom.
5.
Cijelu tortu izvana premažite čokoladnom kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom.
Posluživanje
Torta je jako bogata i kremasta, a nije preslatka. Ja sam je pravila dragome za rođendan i svi su bili oduševljeni :)
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar