petak, 26. lipnja 2015.

PROZIRNI KOLAČ S BANANAMA

Da se bar mogu probuditi U svijetu ljubavi Bez starih rugoba i ovih nakaza Što su me stalno pratile … (Toše Proeski)
Prozirni kolač 3

Sastojci
Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2-3 žlice vode

Fil
6 žumanjaka
8 žlica šećera
2 žlice brašna
1/2 l mlijeka
1/2 l tučenog slatkog vrhnja
1 želatina
Ostalo
banane
10 dag čokolade
10 dag margarina
preljev za torte

Priprema
1.
Biskvit : umiksati bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer nastaviti miksati, te umiješati brašno i vodu. Staviti peći.
2.
Fil: izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno i ukuhati u pola litre mlijeka.
3.
U vruće dodati 1 otopljenu želatinu. Izmješati i ostaviti hladiti.
4.
U hladnu kremu dodati pola litre izrađenog slatkog vrhnja, umiksati.

5.
Pola fila staviti na biskvit pa na to staviti izrezane banane ( ja sam na kolutiće, radi lakšeg rezanja) jednu do druge.
6.
Preko banane prelij čokoladnu glazuru . Kad se glazura stisne staviti drugi dio kreme.
7.
Po kremi pospi čokoladne mrvice ili ribanu čokoladu.
8.
Preko svega prelij svijetli preljev za torte.
9.
Voila!
Posluživanje
Lijepo izreži i polagano uživaj ;)
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar