petak, 26. lipnja 2015.

RAZLIJEVAK

" sa čim da započnem…osso buco.. sijeno salata…ne znam..ideja mi sinu..pa kako se toga nisam prije sjetila, već ovoliko mozgam..RAZLIJEVAK…sestra i ja nismo voljela jesti prije škole..ali uvijek kada je mama napravila razlijevak u slast smo ga pojele..neka to bude moj prvi recept..


Sastojci za 2 osobe
3 jajeta
6 punih jušnih žlica brašna
3dcl mlijeka
malo soli

Priprema

1.
Pećnicu zagrijati na najjači stupanj /225-250 C/
2.
Tepsiju dobro pomastiti/ulje ili mast/
3.
U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi sol i mikserom izmutiti.
4.
Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu /priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista mora”cvrčati”/
5.
Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi /oko 200 C /.
Peći 15-20 minuta. Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i dobio lijepu tamnu boju od pečenja.
Posluživanje.
izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima / pekmez, med, vrhnje, nutela../
Za razlijevak oko Pakraca baš zbog toga što se puno digne kažu da su to “pakračka brda”. Razlijevak je jedna vrsta također starog jela bazlamače.
/ kada ga ispečete i izrežete na komade, prenesite na tanjur, da ne pokupi masnoću/
/ ako se pravi u teflon tepsiji masnoće uzmite minimum/
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar