ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

BRZI DESERT SA MALINAMA

Idealan spoj malina i čokolade..mmmmmmm

Desert sa malinamaZa 4 osobe potrebno je:
– dva pudinga od čokolade
– 8 dcl mleka
– 300 grama malina
– 1 štangla čokolade za kuvanje
– cimet
– morski oraščić
– žuti šećer 5 velikih kašika
– 1 vanil šećer
– šećer u prahu za posipanje


Način pripreme:

6 dcl mleka staviti da se ugreje zajedno sa štanglom čokolade, da bude mlako, a ostala dva decilitra hladna pomešati sa pudingom, žutim i vanil šećerom dok se skron ne sjedini masa, ne sme biti grudvica. Dodati mleku kad se smlači uz konstantno mešanje, da se ne bi zgudvalo. Sve ovo je najbolje raditi na srednjoj vatri. Pripremiti veći lonac sa hladnom vodom na dnu , pa kada skuvate puding staviti sa šerpom sve zajedno u drugu šerpu i mešati tako da se ravnomerno rashladi. Bitno je mešanje da se ne bi uhvatila korica, a voda se može menjati ako se zagreje. Možete staviti i na hladne pločice i mešati. Tokom mešanja dodati po želji cimet i narendan morski oraščić. Maline prethodno dobro oprati i ocediti.
U staklene posude slagati red ohlađenog pudinga, pa red malina i sve tako do kraja činije. Ako vam skroz ne uđe u sve pore malina puding ne brinite se, pri jelu nema problema.
Pre samog služenja posuti šećerom u prahu ili ako više volite umutite šlag pa ukrasite šlagom. Probala sam i tako ali mi bude previše jako.

Prijatno!
Izvor: djurovski.com

0 komentari:

Objavi komentar