četvrtak, 25. lipnja 2015.

JEDNOSTAVAN LJETNI RUČAK: PILETINA S PORILUKOM

I poriluk će vas oduševiti kao sastojak ovog finog i ukusnog jela.
Piletina s porilukom

Sastojci za 4 osobe
600 g piletine
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
40 g maslaca

700 g poriluka
150 ml bijelog vina
100 ml kiselog vrhnja
1 žlica Vegete By Podravka

Priprema
1.
Piletinu narežite na komade. Poriluk dobro operite i narežite na kolutove.
2.
Na zagrijanom maslacu popecite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.

3.
Promiješajte, dodajte Vegetu i nastavite pirjati na laganoj vatri podlijevajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Posluživanje
Piletinu poslužite uz pire krumpir.
Savjet
Za pripremu ovog jela možete koristiti pureća prsa narezana na manje dijelove.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar