Sastojci
Osnovna smesa
Dodatak 1 osnovnoj smesi
3 žumanceta
15 gr šećera
60 ml vode
40 ml ulja
75 gr brašna
1 vanilin šećer
3 belanceta
50 gr šećera
Par kapi limunovog soka
Dodatak 2 osnovnoj smesi
2 kašičice kakao praha
Pola kašičice čokolade u prahu
1 kašičica mleka
Smesa za šaru
1 belance
2 kašičice šećera
1 kašičica brašna
2 kašike pripremljene osnovne smese
Fil:
100 ml tečnog šlaga
100 gr džema od borovnica (ili nekog drugog vama omiljenog)
Priprema
Prvo pripremite osnovnu smesu. Umutite šećer i žumanca, dodajte vodu i ulje i mutite dok ne postane izdašno. Uspite brašno i vanilin šećer i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Odvojite dve kašike ove pripremljene smese sa strane u posebnu posudicu.
Pripemite dodatak 1. Umutite u čvrst sneg 3 belanceta sa malo limuna, pa dodajte šećer i sve mutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Uzmite 1/4 ove smese, odnosno dodatka 1 i dodajte osnovnoj smesi. Postepeno dodavajte po još 1/4 dok ne ubacite i lagano umešate celu smesu, odnosno sneg od belanaca. Ubacite i sastojke iz dodatka 2 (samo prethodno rastopite čokoladu u prahu u malo toplog mleka). Sve dobro izmešajte.
Pripremite smesu za šaru. Umutite belance sa šećerom, dodajte brašno i 2 kašike osnovne smese, koje ste prethodno odvojili sa strane. Sve dobro pomešajte i uspite tu smesu u plastičnu vrećicu, odsecite jedan kraj vrećice da biste uz pomoć ove improvizovane šprice napravili šare.
Izvor: www.onlinekuharica.org
četvrtak, 4. lipnja 2015.
Home »
Recepti za slatka jela
» ŽIRAFA ROLAT-DESERT KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI IZGLEDOM I OKUSOM!
0 komentari:
Objavi komentar