Jako mi je zanimljiv ovaj način pravljenja salate od tikvica. Ovu ukusnu salatu pravim čim stignu mlade tikvice.Ova odlična salata ide uz sve vrste mesa, a ako pečete ribu na roštilju, dodate joj vrlo malo belog luka na kraju i svi će biti oduševljeni.
Sastojci za 2 osobe
1 tikvica
1 kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice šećera
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika iseckanog bosiljka
so
biber
Priprema
1.
Oljuštiti tikvice, a ako su sasvim mlade, ne morate i isecite ih na tanke uzdužne parčiće.
2.
Pecite ih na nauljenom teflonu ili roštilju sa obe strane, dok ne postanu rumene.
3.
Ispečene tikvice posolite, pobiberite i redjajte u sud.
4.
Maslinovom ulju dodajte šećer i sirće i kuvajte nekoliko minuta. Ovim sokom prelijte ispečene tikvice i pospite iseckanim bosiljkom.
Posluživanje
Ova odlična salata ide uz sve vrste mesa, a ako pečete ribu na roštilju, dodate joj vrlo malo belog luka na kraju i svi će biti oduševljeni.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar