ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

ROLNICE OD PATLIDŽANA

Pročitala sam neki dan recept u novinama mislim nešto kao Zdrava hrana? ...E sad kako volim radit po sjećanju (k'o fol sve upamtila  :D) zapravo sam pobrkala ... ali i ova mi kombinacija ludo paše uz roštilj :D , a i šire bome ;) ...


Sastojci
2 veća patlidžana
3-4 češnja bijelog luka
1 i pol dl maslinovog ulja
nešto začina so, biber, malo suhog drobljenog ruzmarina i bosiljka
nadjev
250 gr mladog sira ili nekog drugod mekanog sira
1 kašičica crvene mljevene paprike ( ko voli može ljuta)
1 velika kašika milerama
nešto začina so, biber, bijeli luk u prahu

Priprema
1.
Patlidžane narezati na tanke ploške uzdužno. Posoliti i ostaviti 15-ak minuta da puste vodu ... uobičajena procedura zbog gorčine koju na taj način otklonimo ili barem ublažimo ...
Tako odstajali patlidžan operemo i osušimo krpom ili papirnim ubrusom.
2.
Od ulja i začina napraviti premaz za patlidžane tako što ćemo sve dobro izmiješati. Svaku šniticu četkicom zamočenom u premaz premazati s obje strane i složiti u zdjelu. Nije potrebno da takvo stoji duže no što je vrijeme utrošeno za prženje na roštiljskoj rešetki (rešetci... rešeci :P ) ...

3.
Za nadjev pomiješati sve sastojke u  finu kremastu smjesu. Svaki ispečeni komad patlidžana još vruć premazati nadjevom i urolati ... usput vikat joj joj jer prži po prstima :D

Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog mesu pečenom na roštilju ... Izvanredno prija naravno uz kriglu dobro rashlađenog piva ;)
Najsličniji recept nađoh ovdje, a dosta rolnica od patlidžana ima tu :)
Ah da zaboravih reći kako sam poslije našla originalni recept i radilo se o tikvicama, ne o patlidžanima :D ... i u nadjev se još stavljaju sitno nasjeckane crne masline, pa eto ko voli neka proba i tako ;) ... moji kažu da im je ovo odlično, a probat ću ja  i tikvice :D
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar