Ovaj sladoled je kaloričan,ali ne sadrži jaja ,idealan je i kao obrok(užina) za decu.
Služim ga kao poseban desert,uz baklave i palačinke…leti i zimi!Jedemo ga od maja do…pa valjda,aprila…
Sastojci
Osnova
2.čaše kisele pavlake
3dl slatke pavlake
1,5-2.čaše šećera
1.kašika mleka u prahu
Glavni sastojci
300gr jagoda(malina,višanja,bresaka…) ili...
1.ravna kašika nes-kafe ....ili...
50 gr svetle ili tamne čokolade
100gr nutele
100gr pečenih lešnika,ili oraha
mleveni keks...
kombinacije su neograničene...
Priprema
1.
U blender stavite kiselu pavlaku šećer i jedan od sastojaka za ukus po želji.
2.
Za sladolede od čokolade, kafe ili koštunjavih plodova, stavite manje šećera.
3.
Za voćne ukuse, dodajte i po 1.kašiku šećera u prahu i nekoliko kapi limunovog soka.
4.
Za svaku vrstu sladoleda posebno mutite osnovu i željeni ukus, posebno slatku pavlaku, sa kojom sjedinjujete masu.
5.
Staviti u friz, pa posle sat-dva promešati i ostaviti da se stegne.
6.
Ako želite čokoladnu varijantu, slobodno kombinujte nutelu, neskvik i malo otopljene tamne čokolade; u kafu možete dodati i kašičicu praha za kapućino, lešnicima ili orasima ne trebaju dodatci.
Izvor: coolinarika.com
ponedjeljak, 8. lipnja 2015.
Home »
Recepti za slatka jela
» DOMAĆI KREM SLADOLED-OSNOVNI RECEPT+OKUS PO ŽELJI
0 komentari:
Objavi komentar