nedjelja, 14. lipnja 2015.

ČAROBNI JOGURT SLADOLED

...predivan, osvjezavajuci okus …a mogucnosti posluzivanja su mnoge…probudite svoju mastu i razveselite svoje najdraze… ...od srca za sve Vas…


Sastojci
sastojci za sladoled
500 g krem jogurta vocnog (s vocnim komadicima)
2 x 205 ml ledenog slaga Podravka ili drugog
100 ml nezasladjenog vrhnja za slag ili zasladjeno
1 vanil secer
1 rebro bijele cokolade
lagani sirup od jagoda
200 g jagoda
150 ml vode
3-5 zlica smedjeg secera
cokoladne kosarice
papirnate kosarice
coklada za kuhanje
malo ulja
sladoled na stapicu
razni oblici plasticnih ili silikonskih kalupica
papirnate kosarice
plasticne slamcice za sok ili drveni stapici

Priprema
1.
Za sladoled; Jogurt promijesati s van. secerom. Vrhnje i cokoladu staviti na vatru i zagrijati do vrenja, maknuti, ostaviti da se malo ohladi i umijesati u ledeni slag. Zatim umijesati u jogurt.
2.
Za lagani sirup; Jagode narezati na male komadice i staviti u zdjelicu s vodom i secerom, kuhati doh omeksaju, ispasirati ih i kuhati jos 10 minuta na laganoj vatri dok se lijepo zgusne. Kolicinu i vrstu secera staviti po zelji. Sirup se odmah koristi za preliti razne deserte ili ga mozete cuvati par dana u frizideru i koristiti po potrebi.
3.
Za coko kosarice; Cokoladu istopiti s zlicom ulja. Premazati unutarnji dio kosarica i staviti u frizider da se stvrdne, zatim opet premazati cokoladom i opat ostaviti da se stvrdne. Pazljivo skinuti papirnati dio i koristiti coko kosarice za razne kreme i sladolede.
4.
Sladoled na stapicu; U kalupe staviti malo vocnog ili coko preljeva, zatim staviti nezamrznutu kremu za sladoled i staviti u zamrzivac. Nakon 15-20 minuta u sredinu zabosti slamcicu ili stapic i ostaviti da se do kraja zamrzne. Prije vadjenja, kalup umociti u vrucu vodu, pomoci si tankim nozem i izvaditi. Divan sladoled na stapicu je tu!
Moze se koristiti i obican jogurt pa dodavati pasirano voce, ljesnjake , bademe, cokoladu…sve po vasoj zelji…
Ne mora se staviti bijela cokolada
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar