Preukusni sladoled od limuna u kojem ce te uzivati kao
iz najbolje slasticarne. Za njega vam nece biti potrebna masina za
sladoled . Naravno masinu za sladoled takodje po zelji mozete koristiti.
Sastojci
-
6 zumanjka
-
250 gr secera
-
2 zlicice naribana korice neprskanog limuna
-
1 dl svezi procedjeni sok od limuna
-
1/2 Litre slatkog vrhnja ( umucena u slag )
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Zumanjke na pari mutiti dok ne
pobele i neuvecaju volum, pa dodati secer, limunov sok, koricu limuna,
miksati dok smesa nepobeli i nezgusne se. Ukloniti sa vatre i ohladiti. U
ohladjeno dodati slag od slatkog vrhnja ( prethodno ulupanu slatko
vrhnje/slatka pavlaka ). Sve sjediniti
-
2
Kremu za sladoled pretresti u
odgovarajucu posudu. Ja sam kremu stavila u posudu koju sam prekrila
pek-papirom. Odgore sam prekrila alu-folijom. Htela sam da prikazem na
koji drugi nacin mozete zamrznuti ovaj sladoled ako nemate plasticnih
posuda za zamrzavnje sladoleda.U zamrzivac na nekoliko sati. Posle 3 h
izvaditi sladoled napolje iz zamrzivaca. Izmiksati smesu i vratiti
ponovo u zamrzivac. Vadjenjem smese iz friza i miksanjem dobija se fina
krema. Izmiksajte 1-2 puta u toku dok se nestisne.
-
3
Savet !! Pred posluzivanje posudu
sa sladoledom izvaditi iz friza da sladoled se opusti. Svaki put kad
ocete oblikovati kuglu sladoleda zaronite zlicu za sladoled ( specijalna
zlica namenjena za sladoled ) u vrelu vodu ili ispod mlaza vrele vode (
ako je potrebno uronite jos jednom ili dvaput ), sa mokrom i toplom
zlicom zavacamo kremu i u krug okrecemo zlicu oblikujuci kuglu. Lagano
zlicu potresti da sladoled klizne iz zlice u tocir od kesa ili u
desertnu casu.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar