četvrtak, 21. svibnja 2015.

MAFINI OD TIKVICA I PARMEZANA

Muffins su savršeno mekani, mirisni i punog okusa


Sastojci

    Za 12 muffina:
    1 šalica kukuruznog brašna
    1 šalica glatkog brašna
    2 žličice praška za pecivo
    1/2 žličice sode
    1 žličica soli
    grublje mljevenog šarenog papra po želji
    1 šalica parmezana
    1/2 šalice jogurta
    1/4 šalice maslinovog ulja
    2 veća jaja
    1 šalica naribanih tikvica
    1/4 šalice nasjeckanog vlasca (ili peršina ili žlica nasjeckane svježe majčine dušice, ružmarina ili po želji)
    100 g mozzarelle
    100 g šunke narezane na kockice
    malo kukuruzne krupice (palente) za posipanje muffina i kalupa
    malo ulja za premazivanje kalupa
    malo sezama za posipanje
    .
    1 šalica=250ml

Priprema

    1.
    Zagrijte pećnicu na 190 C. Premažite uljem kalupe i pospite kukuruznom krupicom (palentom).
    2.
    Izmiješajte kukuruzno brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, papar i parmezan.
    3.
    U manjoj zdjeli ili magic mikseru pomiješajte jogurt, maslinovo ulje i jaja.
    4.
    Spojite suhe i mokre sastojke, te umiješajte tikvice i vlasac.
    5.
    U kalupe stavljajte po 1 vrhom punu žlicu smjese. Zatim u sredinu stavite kockice mozzarelle (moja preporuka je malo Zdenka sira ili Dimsi Picoka ili Čardaš – sirevi u trokutićima) i šunke. Prekrijte žlicom smjese.
    6.
    Posipajte malo s kukuruznom krupicom (palentom) i malo sezama
    7.
    Pecite muffine oko 30 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe boje.
    8.

    Ohladite 5 minuta, izvadite iz kalupa i poslužite tople.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar