ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

CHEESECAKE SA LJEŠNJACIMA

Samo ću reći: slika govori više od riječi :):)!!!

Sastojci

    Biskvitne kore: (original)
    3 jaja
    150 ml mlijeka
    125 grama maslaca
    1 mješavina za biskvitna tijesta dolcela
    100 grama mljevenih prženih lješnjaka

    ako nemate gotovu mješavinu za biskvit evo recept:
    5 jaja
    100 grama mljevenih prženih lješnjaka
    150 grama šećera
    80 grama brašna
    50 grama gustina
    1 čajna žličica praška za pecivo
    120 ml ulja

    Cheesecake:
    600 grama krem sira
    300 grama šećera u prahu
    6 jaja
    1/2 žlice brašna
    1/2 žlice gustina
    125 grama maslaca ili margarina
    1 čajna žličica praška za pecivo

    Krema:
    5 dcl mlijeka
    5 žlica glatkog brašna
    2 vrećice vanili šećera
    200 grama šećera u prahu
    250 grama maslaca ili margarina


Priprema
    1.

    Za biskvit izmješajte omekšani maslac i jaja, dodajte mješavinu za biskvit, postepeno lješnjake i mlijeko.
    2.

    Smjesu pretresite na najveći protvan koji imate (onaj od pećnice). te stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 min.
    3.

    Za cheesecake izmješajte omekšani margarin i šećer, dodajte jedan po jedan žumanjak, sir, brašno sa praškom za pecivo i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
    4.

    Pecite u protvanu veličine 20x30 cm, na 180 stupnjeva oko 30-35 min, ili dok ne dobije laganu boju.
    5.

    Za kremu pola mlijeka pomješajte sa brašnom a drugu polovicu stavite sa šećerom da zakuha pa dodajte dio sa brašnom mješajući dok ne postane gusto.

    U ohlađenu kremu dodajte omekšani izmiksani margarin.
    6.

    Biskvitnu koru prerežite na pola tako da dobijete dvije manje polovice.

    Prvu koru stavite na podlogu namažite sa trećinom kreme pa stavite cheescake, koji namažite na drugom polovicom kremu pa stavite drugu koru.
    7.

    Gornju koru premažite sa ostatkom kreme i posipajte sa mljevenih lješnjacima.

    Dobro ohladite.
Izvor: coolinarika.com   (lynda)

0 komentari:

Objavi komentar