srijeda, 13. svibnja 2015.

BRZE I FINE KIFLICE

Jedina zamjerka ovim kiflicama je to, što su puno bolje dok su tople nego kad se ohlade, ali koga briga za to kad se ionako pojedu za čas i ne stignu se ohladiti :)


Potrebno:

60 dag glatkog brašna
prašak za pecivo
3 žličice soli
100 ml suncokretovog ulja
200g kiselog vrhnja
200 ml toplog mlijeka
1 instant suhi kvasac
velika žlica šećera

Priprema:

Pomiješati sve suhe sastojke pa uz naizmjenično dodavanje ulja, vrhnja i mlijeka umijesiti srednje tvrdo dizano tijesto.
Podijeliti tijesto u 4 dijela, svaki razvaljati u okrugli mlinac oko 1/2 cm debljine, rezati trokutiće, na svaki staviti malo sira i širom stranom zarolati prema užoj.
Odložiti kiflice na lim prekriven papirom za pečenje, premazati ih jajetom, posipati sezamom ili suncokretovim košticama i ostaviti da odstoje 15 min.
Peći u pećnici na 200℃ oko 25 min.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar