subota, 16. svibnja 2015.

DOMAĆI ČOKOLADNI SLADOLED BEZ JAJA: Tri sastojka, 10 minuta i mnogo uživanja

Sezona sladoleda već uveliko traje, a ako biste želeli da probate domaću varijantu ove mnogima omiljene poslastice, predlažemo vam da probate da to učinite po ovom receptu.
 

Pored toga što je potrebno samo pet minuta za njegovu pripremu, biće vam neophodna samo tri sastojka.

Sastojci:
- ½ šolje + 2 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka (150 ml)
- 3 kašike nezaslađenog kakaoa (24 g)
- 1 šolje slatke pavlake (240 ml)

Priprema:
Pripremite kondenzovano mleko koje ste kupili.
Ukoliko želite sami da napravite kondenzovano mleko to možete učiniti na sledeći način.

Uzmite jedan litar običnog mleka, sipajte ga u lonac i stavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok se količina uopla ne smanji. Mešajte kako ne bi zagorelo i povremeno skidajte penu. Dodajte jednu kesicu burbon vanilin šećera, ½ kašičice ekstrakta vanile i 150 običnog kristal šećera.



Za ovaj sladoled biće vam potrebno samo ½ šolje i još dve kašike kondenzovanog mleka koju ćete pomešati sa kakaom. Umutite i ostavite sa strane. Za to vreme mikserom dobro umutite slatku pavlaku, pa potom pomešajte obe smese.

Mešajte polako i nežno plastičnom špatulom. Sipajte u posudu, zatvorite kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar