Sastojci
- Broj osoba:
- 10 osoba
Prhka podloga
-
125g
petit beurre keksa sa čokoladnim preljevom
-
150g
pšeničnog brašna
-
2 ravne žlice
praška za pecivo
-
75g
šećera
-
1omot
vanil šećera
-
125g
maslaca
tijesto II
-
200g
pšeničnog brašna
-
15g
kakao praha
-
3 ravne žlice
praška za pecivo
-
75g
šećera
-
4
jaja
-
100ml
ulja
-
100g
prirodnog jogurta
za nadjev I
-
100g
mliječne čokolade s jogurtom
-
500g
jagoda
-
50 g
šećera
-
7 listova
bijele želatine
-
400g
vrhnje za šlag
Za nadjev II
-
3 lista
bijele želatine
-
400g prirodnog
jogurta
-
75 g
šećera
-
100g
tamne čokolade 70% kakaa
Za dekoraciju
-
75 g
tamne čokolade
-
1 žlica
ulja
-
100 g
malih jagoda
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 40 min
- Težina:
- Složeno
-
1
Za podlogu I
-
2
Stavite petit buerre kekse u vrečicu
za zamrzavanje, zatvorite i kekse zdrobite valjkom za tijesto da
ostanu veći komadići mrvica.
Prosijte brašno u posudu dodajte ostale sastojke i dobro izradite mikserom sa lopaticama. Na kraju umiješajte mrvice keksa.
Prhko tijesto kratko izmijesite na malo pobrašnjenoj radnoj ploći. Razvaljajte ga na dubljem limu (30-40) namaščenom.
-
3
tijesto II
-
4
Za tijesto II promiješajte brašno s
kakaom i s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte ostale
sastojke, izradite tijesto mješajuči otprilike 2 minute s mikserom na
največoj brzini.
Tijesto se rasporedi na podlogu, pažljivo poravnajte i stavite lim u
pećnicu električne pečnice na 180¸vrijeme pečenja 20-25 min.
3.
Ispečeno tijesto na limu odložite na rešetki za kolače, ostavite da se ohladi.
-
5
Za nadjev I
-
6
nastružite čokoladu nožem za
guljenje povrča. Operite jagode, ostavite da se ocijede, narežite na
komadiće i dodajte šećer.
Želatinu namočite prema uputi na omotu. Istucite čvrst šlag.
Želatinu lagano istisnite otopite je na slaboj vatri ( ne kuhati) i brzo umiješajte šlag.
Dodajte jagode i naribanu čokoladu, rasporedite na tijesto i poravnajte.
Stavite namazano tijesto 2 sata na hladno.
-
7
za nadjev II
-
8
Namočite želatinu.Čokoladu razlomite
na komadiće i rastopite na pari pri slaboj vatri uz stalno miješanje.
Jogurt pomiješajtesa šećerom. Otopite želatinu pomiješajte s malo mase jogurta te umiješajte u preostalu masu od jogurta.
Na kraju pažljivo umiješajte čokoladu.
Masu od čokolade i jogurta pažljivo rasporedite po šlagu s jagodama i poravnajte.
Stavite dva sata na hladno.
-
9
za ukrašavanje i dekoraciju
-
10
Narežite kolač nakvadrate. Čokoladu razlomite na komade i otopite s uljem.
Na svaki kvadrat stavite koju kap čokolade i na još tekuču čokoladu posložite oprane i osušene jagode.
0 komentari:
Objavi komentar