subota, 23. svibnja 2015.

GRČKA PITA S TIKVICAMA

Ovo je jedna neobična i ukusna pita, odlična večera i zanimljivo predjelo!


Sastojci
 
    400g tikvica
    2 bela dela praziluka
    8 kom. jaja
    250g feta sira
    250g mrvljenog sira (riccota)
    35g belog brašna
    60ml maslinovog ulja
    1-2 kk sušene mirođije
    200g mesnate slanine (ili pršute)
    po ukusu so, biber


Priprema

    1.

    Oljuštite tikvice, iseckajte na tanke listiće, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu, potom ih isperite vodom, ocedite i prosušite krpom.
    2.

    U međuvremenu, izdinstajte beli deo praziluka, isečen na kolutove.
    3.

    Umutite jaja, dodajte obe vrste sira, tikvice, izdinstani praziluk, brašno, mirođiju, so i biber.
    4.

    Zagrejte rernu na 180C. Slaninom, koja je isečena na tanke režnjeve, obložite dno kalupa veličine 22cm, tako da slanina pređe ivice kalupa.

    Ili možete, kao ja, da sipate u kalup za kuglof, mnogo je dekorativnije!
    5.

    Pecite pitu oko 45 minuta, isključite rernu i ostavite još 20 minuta u rerni da se polako hladi.
    6.

    Ovo je moja modifikovana varijanta, vi možete da probate i originalnu!
    7.

    Meni je lepša u obliku venca, a možete da napravite i mafine!

Posluživanje

Ohladite na sobnu temperaturu i poslužite uz sezonsku salatu!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar