petak, 15. svibnja 2015.

ČOKO KOCKE S JAGODAMA

Što je proljeće bez jagoda...i jagode bez čokolade???
Sastojci
  • Sastojci za jedan biskvit:
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 50 g čokolade
  • 1/2 praška za pecivo
  • Krema:
  • 6 dcl mlijeka
  • 6-7 žlica gustina
  • 15-20dag šećera
  • 25 dag maslaca / margarina
  • 2 vanilije šećer
  • 2 vanilin šećer ( limun )
  • Za ganache:
  • 25 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dcl vrhnja za šlag

Priprema

  1. Za biskvit razdvojiti žumanjke i bjelanjke pa miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati otopljenu čokoladu te mlijeko. Izmješati suhe sastojke , brašno, kakao, i prašak za pecivo i dodati smjesi. Na kraju kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka.

    ispeći dva ovakva biskvita
  2. Za kremu:
    skuhati kremu od gustina, mlijeka i šećera. U hladno dodati omekšani maslac te obje vanilije.
    Podijeliti kremu u dva dijela.

  3. Prvi biskvit premazati sa pola kreme, posložiti zatim nasjeckane jagode, te premazati ostatkom kreme.
    Poklopiti sa drugim biskvitom.

  4. Za glazuru:
    otopiti čokoladu u vrhnju ( samo do vrenja ). Prohladiti nekoliko minuta i preliti preko kolača.
    sve dobro rashladiti, najmanje nekoliko sati prije posluživanja.
    Dobar tek!
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar