ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

KOLAČ SA JAGODAMA BEZ JAJA

Biskvit za ovaj kolač je bez jaja, malo je neobičnog okusa, spoj jagoda, pudinga i šlaga nadopunjuju ga......


Sastojci

    Biskvit
    3 dcl jogurta
    1 dcl ulja
    1 dcl šećera
    3 dcl mekog brašna
    1 vanilin šećer
    1 žličica soda bikarbone
    limun korica
    Fil
    2 vrečice pudinga od jagode
    4 žlice šećera
    8 dcl mlijeka
    2 dcl vrhnja za šlag
    1 kg jagoda

    Ukras
    3-4 dcl vrhnja za šlag
    jagode


Priprema

    1.

    Sastojke za biskvit izradite mikserom, usipajte u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite na 160-180 C 20-30 minuta dok biskvit porumeni.
    2.

    Puding i šećer izmješajte sa malo hladnog mlijeka i ukuhajte u ostatku mlijeka.
    3.

    Maknite sa vatre, prekrijte prozirnom prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi.
    4.

    Hladan puding izradite mikserom, dodajte čvrsto izrađeno tekuće vrhnje za šlag i zajedno sjedinite.
    5.

    Jagode izrežite na polovice, poslažite ih po biskvitu.
    6.

    Preko jagoda stavite fil i na njega čvrsto ulupan šlag.
    7.

    Ukrasite jagodama.
    8.

    Ako želite slađe, povećajte  količinu šećera.

    
    9.

    Veličina tepsije je 38x22
    10.

    Dobar tek !

Posluživanje

Dobro ohladite i uživajte u kolaču ....
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar