Vrlo osvjezavajuci kolac.Uvjerite se sami..njam,njammm
Sastojci
-
kora:
-
1 pakovanje
gotovih prhkih kora
-
6 kom.
jaja
-
6 zlica
brasno
-
5 zlica
mleko
-
3 zlica
ulje
-
1 paketic
prasak za pecivo
-
1 paketic
vanilin secer
-
6 zlica
secer
-
krema:
-
250 ml.
kiselog vrhnja
-
300 ml.
vrhnje za slag
-
200 gr.
secer
-
1 paketic
vanilin secer
-
100 gr.
jagoda
-
i jos:
-
800 gr.
jagoda
-
2 pakovanja
zelatin
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Odvojite belancat od
zumancat.Belancat sa prstohvat soli umutite u cvrst sneg.Dodajte secer i
vanil secer.Produzite mutiti dok se secer otopi.Postepeno dodavajte
mleko i ulje u tankom mlazu i miksajte dok se sve lepo poveze.Namalite
mikser na najmanju brzinu,te dodavajte zumancat jedno po jeno.
-
2
Kada se masa sajedinila
iskljuciti mikser.Prosijte brasno sa praskom za pecivo,te dodajte u
jaja.Polako varjacom mesajte dok se sve lepo poveze.Nemojte naglim
pokretima,treba ostat vazdusasto.
-
3
U pleh u koji ce te peci stavite
pek papir.Izlijte pola smese.Stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici
na 200 stepeni i peci nekih 25 minuta.Proverite cackalicom dali je
peceno.Ako izadze suha,onda je biskvit pecen.Ponovite postupak jos
jednom,tako da dobijete dve kore.
-
4
Zelatinu napravite po uputstvo na kesici.Ostavite nek se prohladi,dok pripremate kremu.
-
5
Vrhnje sa secerom i vanilin
secerom istucite u sneg.Nemojte previse cvrsto.Dodajte kiselo
vrhnje.Izmutite mikserom dok se sajtedini.Dodajte naseckane
jagode.Ponovo mikserom izmiksajte.Ostace vam po koja jagoda u komadu.
-
6
Sad u pleh po dnu naredzajte
prhku koru.Kod mene u pakovanje idu tri (prhku koru mozete izostaviti.Ja
sam je imala te je iskoristila)Potom na prhku koru stavite pruvu
koru.Naneti ceo fil te zagladiti povrsinu.Sad stavite drugu koru.Lagano
pritisnite rukama po povrsini da se zalepi.
-
7
Oprane,ocistene jagode presecite po pola.Naredajte po celoj povrsini kore.Potom izlijte zelatin.
-
8
Ostavite u hladnjak da se dobro
stisne.Najmanje 5 saata ili najbolje preko noci.Sa vrelim i mokrim nozem
secite kolac na kocke,te posluzite.
-
9
0 komentari:
Objavi komentar