petak, 22. svibnja 2015.

LAGANA PITA OD TIKVICA

Tikvice, naribani sir i jogurt u prefinoj sočnoj piti. Bez masnoće.Idealna za plažu, izlete, druženja.....
Pita od  tikvica, sira i jogurta
Sastojci

    500 g tikvica
    200 g sira (edamer, gauda ili slični)
    100 g krušnih mrvica
    50 g brašna
    1/2 vrećice praška za pecivo
    4 jaja
    150 ml jogurta
    sol


Priprema

    1.

    Tikvice naribati, posoliti i ostaviit da puste vodu(oko 10-15 minuta). Zatim ih ocijediti od vode.
    2.

    Mrvice, brašno i prašak promiješati.
    Sir naribati, dodati u ocijeđene tikvice, zatim dodati istućena jaja, jogurt i na kraju suhu mješavinu od mrvica i brašna. Posoliti i promiješati.
    3.

    Pećnicu zagrjati na 200°C.
    Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu i peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.

    

    Pečenu pitu ostaviti  par minuta da odstoji pa poslužiti toplu ili hladnu.
    Pita je jako fina i sočna.
    4.

    Savjet:
    Umjesto krušnih mrvica mogu se staviti mljevene zobene pahuljice ili nešto slično.
    Brašno može biti integralno, kukuruzno ili obično glatko.
    Ja koristim integralne krušne mrvice.


    U pitu se može dodati i sjeckana šunka, panceta ili nešto slično.
    5.



Posluživanje


Poslužiti uz čašu jogurta ili uz sezonsku salatu.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar