četvrtak, 14. svibnja 2015.

TORTA "LAMBADA"

Ova je kremasta poslastica toliko fina, raskošnog okusa, razigrane strukture i predivnog kolorita – ma baš kao i sam ples Lambada :)


POTREBNO:

Za biskvit:

6 jaja
13 dkg šećera
13 dkg brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice mlijeka
Za žutu kremu:

1 l soka od naranče
3 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
Za bijelu kremu:

500 ml mlijeka
6 žlica brašna
2 žlice gustina
6 žlica šećera
20 dkg margarina
Za čokoladnu glazuru:

20 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg maslaca
3 žlice ulja
I još: keksi pettit beure

PRIPREMA:

Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen lim, poravnati i peći u pećnici na 180ºC 25 minuta. Pečeni biskvit preliti sa nekoliko žlica mlijeka.
Za žutu kremu pomiješati puding sa šećerom i jednim dijelom soka od naranče. Ukuhati u preostali sok, kuhati dok se ne zgusne. Još vrućom kremom zaliti biskvit. Preko kreme odmah složiti red keksa kratko umočenih u mlijeko. Ohladiti.
Za bijelu kremu pomiješati brašno, gustin i šećer sa jednim dijelom mlijeka pa ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. Kuhati par minuta dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati prethodno izrađen margarin. Bijelom kremom premazati red keksa. Preko bijele kreme nanijeti čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da se čokolada otopi sa maslacom i uljem.
Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti!
Dobar tek :)
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar