Biskvit za ovaj kolač je bez jaja, malo je neobičnog okusa, spoj jagoda, pudinga i šlaga nadopunjuju ga......
Sastojci
Biskvit
3 dcl jogurta
1 dcl ulja
1 dcl šećera
3 dcl mekog brašna
1 vanilin šećer
1 žličica soda bikarbone
limun korica
Fil
2 vrečice pudinga od jagode
4 žlice šećera
8 dcl mlijeka
2 dcl vrhnja za šlag
1 kg jagoda
Ukras
3-4 dcl vrhnja za šlag
jagode
Priprema
1.
Sastojke za biskvit izradite mikserom, usipajte u namazanu i brašnom posutu tepsiju, pecite na 160-180 C 20-30 minuta dok biskvit porumeni.
2.
Puding i šećer izmješajte sa malo hladnog mlijeka i ukuhajte u ostatku mlijeka.
3.
Maknite sa vatre, prekrijte prozirnom prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi.
4.
Hladan puding izradite mikserom, dodajte čvrsto izrađeno tekuće vrhnje za šlag i zajedno sjedinite.
5.
Jagode izrežite na polovice, poslažite ih po biskvitu.
6.
Preko jagoda stavite fil i na njega čvrsto ulupan šlag.
7.
Ukrasite jagodama.
8.
Ako želite slađe, povećajte količinu šećera.
9.
Veličina tepsije je 38x22
10.
Dobar tek !
Posluživanje
Dobro ohladite i uživajte u kolaču ....
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar