Preukusni i kremasti osvezavajuci sladoled ukus CEDEVITE
naradza kao iz najbolje slasticarne. Ne znam sta je lepse dali krema
ili prekrasna boja. Vreme je za experimentisanje novi recepta za
sladolede. Nista nema sladje nego kada iskombinujem uspesno neki novi
recept. Za ovaj sladoled nece van biti potrebna masina za sladoled i
ne kristalise se, bez kristala leda.
Sastojci
-
2 zumanjka
-
3 jaja
-
100 gr CEDEVITA ( naradza, limun.....)
-
100 gr secera
-
1/2 vanilije stapic ( istrugati semena )
-
5 dl slatkog vrhnja ( umutiti u slag )
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Jaja, zumanjke i secer kuvati na
pari dok se nezgusne i nepobele. Ukloniti sa vatre i odma umiksati 100
gr cedevite. Ohladite smesu, pa dodati slag od slatkog vrhnja (
prethodno ulupali slatko vrhnje u cvrst slag ). Sjediniti
-
2
Ako nemate masinu za sladoled.
Smesu pretresti u posudu sa poklopcem, pa stavite u zamrzivac. Posle 3
sata izmiksajte smesu pa vratite u friz da se stisne. Miksati jednom ili
dvaput. Miksanjem se postize da u toku ladjenja dobije se fini krem.
-
3
Savet !! Svaki put pre nego sto
oblikujete kuglu sladoleda zlicu za sladoled ( specijalna zlica
namenjena samo za sladoled ) zaronite u vrucu vodu ili ispod cesme u
vreli mlaz vode. Sa mokrom i toplom zlicom zahvatite kremu o zlicom
okrecuci u krug oblikujete kuglu sladoleda ( po poterbi uronite jos
jednom u vrelu vodu ). Malo zatresite zlicoma da i kugla sladoleda ce
lagano isklisti iz zlice na kornet od keksa ili u desernu casu.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar