subota, 9. svibnja 2015.

KREMASTI CEDEVITA SLADOLED

Preukusni i kremasti osvezavajuci sladoled ukus CEDEVITE naradza kao iz najbolje slasticarne. Ne znam sta je lepse dali krema ili prekrasna boja. Vreme je za experimentisanje novi recepta za sladolede. Nista nema sladje nego kada iskombinujem uspesno neki novi recept. Za ovaj sladoled nece van biti potrebna masina za sladoled i ne kristalise se, bez kristala leda.
CEDEVITA SLADOLED

Sastojci

  •   2 zumanjka
  •   3 jaja
  •   100 gr CEDEVITA ( naradza, limun.....)
  •   100 gr secera
  •   1/2 vanilije stapic ( istrugati semena )
  •   5 dl slatkog vrhnja ( umutiti u slag )

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jaja, zumanjke i secer kuvati na pari dok se nezgusne i nepobele. Ukloniti sa vatre i odma umiksati 100 gr cedevite. Ohladite smesu, pa dodati slag od slatkog vrhnja ( prethodno ulupali slatko vrhnje u cvrst slag ). Sjediniti
  2. 2
    Ako nemate masinu za sladoled. Smesu pretresti u posudu sa poklopcem, pa stavite u zamrzivac. Posle 3 sata izmiksajte smesu pa vratite u friz da se stisne. Miksati jednom ili dvaput. Miksanjem se postize da u toku ladjenja dobije se fini krem.
  3. 3
    Savet !! Svaki put pre nego sto oblikujete kuglu sladoleda zlicu za sladoled ( specijalna zlica namenjena samo za sladoled ) zaronite u vrucu vodu ili ispod cesme u vreli mlaz vode. Sa mokrom i toplom zlicom zahvatite kremu o zlicom okrecuci u krug oblikujete kuglu sladoleda ( po poterbi uronite jos jednom u vrelu vodu ). Malo zatresite zlicoma da i kugla sladoleda ce lagano isklisti iz zlice na kornet od keksa ili u desernu casu.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar