ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

ODUŠEVITE SVOJA ČULA: LAGANI KOLAČ SA JAGODAMA I ČOKOLADOM

Zaljubljenik u jagode i čokoladu.... tražila sam savršen recept za svoje nepce :). Iskombinirala sam nekoliko recepata  i rodilo se čudo koje je oduševilo sve moje slatkoljupce, na kraju i mene mada sam jedva uspjela degustirati manji komadić :)

Sastojci

    biskvit
    225 g maslaca
    200 g tamne čokolade
    6 jaja
    300 g šećera
    1 vanilin šećer
    375 g brašna
    1 prašak za pecivo

    žele od jagode
    200 g jagoda
    1 Dolcela preljev za torte
    2 žlice šećera
    3 žlice hladne vode

    krema od čokolade
    400 g tamne čokolade
    500 ml slatkog vrhnja

    krema od jagoda by jajokukica - jagodna guštalica
    1000 g jagoda
    150 g šećera
    500 g mascarpone sira
    1 vrećica želatine u prahu
    1000 ml slatkog vrhnja


Priprema


    1.

    Biskvit:

    Rastopite maslac i razlomljene komade tamne čokolade. Ostavite da se malo ohladi.

    Jaja sa šećerom i vanilin šećerom dobro izradite. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i umiješajte u dva navrata  u smjesu od jaja. Na kraju umješajte smjesu od čokolade. Tijesto izlijete u lim obložen pek papirom i poravnajte.

    Pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 30 minuta.
    2.

    Žele od jagode:

    Jagode izmiksajte u blenderu i stavite na laganu vatru da prokuha. Dolcela preljev za torte pomješajte s šećerom i  sa  3 žlice vode. Jagode maknite s vatre, umješajte preljev za torte i vratite na vatru dok ne zavri. Pustite 1 minutu i prelijte preko ohlađenog biskvita. Pustite da se ohladi.

    
    3.

    Krema od čokolade:

    400 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ubacite razlomljene komade čokolade. Dobro promješajte i ostavite da se hladi.

    100 ml slatkog vrhnja istucite, lagano umješajte u dobro ohlađenu kremu od čokolade ( možete i mikserom na srednjoj brzini ). Kremu  izlijte na žele od jagoda, poravnajte i po njoj posložite jagode koje ste prije toga prerezali na pola ( 400 g ). 

    4.

    Krema od jagoda:

    kremu sam radila prema receptu http://www.coolinarika.com/recept/jagodna-gustalica/ jedino što sam ja stavila 500 g mascarpone  sira.

    Kremu izlijte po čokoladnoj kremi prekrivenoj jagodama, stavite da se dobro ohladi.

Posluživanje


Kolač dobro ohladite, najbolje neka odstoji u frižideru preko noći. Uživajte u ovoj slastici kao što sam ja i moji :)

Dobar tek!!!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar