Zaljubljenik u jagode i čokoladu.... tražila sam savršen recept za svoje nepce :). Iskombinirala sam nekoliko recepata i rodilo se čudo koje je oduševilo sve moje slatkoljupce, na kraju i mene mada sam jedva uspjela degustirati manji komadić :)
Sastojci
biskvit
225 g maslaca
200 g tamne čokolade
6 jaja
300 g šećera
1 vanilin šećer
375 g brašna
1 prašak za pecivo
žele od jagode
200 g jagoda
1 Dolcela preljev za torte
2 žlice šećera
3 žlice hladne vode
krema od čokolade
400 g tamne čokolade
500 ml slatkog vrhnja
krema od jagoda by jajokukica - jagodna guštalica
1000 g jagoda
150 g šećera
500 g mascarpone sira
1 vrećica želatine u prahu
1000 ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Biskvit:
Rastopite maslac i razlomljene komade tamne čokolade. Ostavite da se malo ohladi.
Jaja sa šećerom i vanilin šećerom dobro izradite. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i umiješajte u dva navrata u smjesu od jaja. Na kraju umješajte smjesu od čokolade. Tijesto izlijete u lim obložen pek papirom i poravnajte.
Pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 30 minuta.
2.
Žele od jagode:
Jagode izmiksajte u blenderu i stavite na laganu vatru da prokuha. Dolcela preljev za torte pomješajte s šećerom i sa 3 žlice vode. Jagode maknite s vatre, umješajte preljev za torte i vratite na vatru dok ne zavri. Pustite 1 minutu i prelijte preko ohlađenog biskvita. Pustite da se ohladi.
3.
Krema od čokolade:
400 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ubacite razlomljene komade čokolade. Dobro promješajte i ostavite da se hladi.
100 ml slatkog vrhnja istucite, lagano umješajte u dobro ohlađenu kremu od čokolade ( možete i mikserom na srednjoj brzini ). Kremu izlijte na žele od jagoda, poravnajte i po njoj posložite jagode koje ste prije toga prerezali na pola ( 400 g ).
4.
Krema od jagoda:
kremu sam radila prema receptu http://www.coolinarika.com/recept/jagodna-gustalica/ jedino što sam ja stavila 500 g mascarpone sira.
Kremu izlijte po čokoladnoj kremi prekrivenoj jagodama, stavite da se dobro ohladi.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite, najbolje neka odstoji u frižideru preko noći. Uživajte u ovoj slastici kao što sam ja i moji :)
Dobar tek!!!
Izvor: coolinarika.com
ponedjeljak, 18. svibnja 2015.
Home »
Recepti za slatka jela
» ODUŠEVITE SVOJA ČULA: LAGANI KOLAČ SA JAGODAMA I ČOKOLADOM
0 komentari:
Objavi komentar