Pečeni krompir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini domaćinstava. Uz par trikova i nekoliko svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila!
Sastojci:
6 srednjih krompira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i papar po želji
malo peršina za ukras
Priprema:
1. Zagrijte lim za pečenje krompira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
2. Ogulite krompir za to vrijeme
3. Svaki krompir narežite na četiri jednaka dijela. Krompire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
4. Krompir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
5. Poslužite vruće krompire s nešto svježe nasjeckanog peršina.
Prijatno!!
Izvor: bazarika.com
0 komentari:
Objavi komentar