subota, 16. svibnja 2015.

UKUSNI,HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE!

Pečeni krompir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini domaćinstava. Uz par trikova i nekoliko svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila!
hrskavi-krompir-recept

Sastojci:
6 srednjih krompira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i papar po želji
malo peršina za ukras

Priprema:
1. Zagrijte lim za pečenje krompira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.

2. Ogulite krompir za to vrijeme

3. Svaki krompir narežite na četiri jednaka dijela. Krompire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.

4. Krompir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.

5. Poslužite vruće krompire s nešto svježe nasjeckanog peršina.
Prijatno!!
Izvor: bazarika.com

0 komentari:

Objavi komentar