petak, 22. svibnja 2015.

HRSKAVO-SOČNE PILEĆE ROLNICE SA TIKVICAMA

Jos jedna verzija pilecih rolnica pecenih u pecnici,ovaj puta sa punjenjem od tikvica i mozzarelle,lagane,fine i jako ukusne!


Sastojci

    4 kom. pilecih ili purecih prsa
    1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
    125 gr mozzarelle
    50 gr parmezana
    po ukusu sol,papar,vegeta
    2-3 cena cesnjaka
    malo maslinovog ulja

    Za paniranje:
    1/2 solje krusnih mrvica
    2 kasike parmezana(sitno ribanog)
    1 manji ili pola veceg limuna sok
    2 kasike maslinovog ulja


Priprema

    1.

    Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!
    2.

    U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!

    Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!
    3.

    Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!
    4.

    U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
    5.

    Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
    6.

    Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.

    Pecite 40-ak min. na 220 ' ili dok rolnice ne dobiju finu boju!

Posluživanje
Posluzite uz vama omiljen prilog ili samo uz neku finu salaticu!Dobar tek!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar