utorak, 19. svibnja 2015.

MARINIRANA PILEĆA PRSA

Piletina je vrsta mesa koju prilično često koristim u svojoj kuhinji, pileća prsa naročito jer potrebno im je izuzetno kratko vrijeme termičke obrade da bi bila ukusna, cijenom je prihvatljiva a i klinci je vole jesti u svim mogućim kombinacijama.


Potrebno:

pileća prsa (količina proizvoljna)
ulje

sok od 2 limuna
vegeta, sol, papar
jaje, brašno i krušne mrvice – za paniranje

Priprema:

Najmanje dan prije pileća prsa narezati na manje komade, te pomiješati u posudi sa sokom od limuna, uljem i vegetom. Poklopljeno držati u hladnjaku.

Prije paniranja komade mesa obrisati papirnim ubrusom, panirati u brašnu, jaju i mrvicama i ispohati.
Poslužiti uz pirjanu rižu ili neki drugi prilog po želji i salatu.

Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar