Ovo je recept za jako lagan,jednostavan i ukusan desert,uz manje ili veće razlike sigurno dobro poznat svima.ja recept imam već dugo,a ispričavam se ako je netko već objavio isti:))
Sastojci
GRIZ PODLOGA
6dl. mlijeka
2 reda čokolade za kuhanje
6 žlica griza
7 žlica šećera
2 žlice kakaa
1 žlica ruma
KREMA:
1 vrećica pudinga od vanilije
1 vanilin šećer
1 čep ekstrakta vanilije
5 žlica šećera
250ml. mlijeka
300ml. slatkog vrhnja
1 šlag fix
Priprema
1.
GRIZ PODLOGA:
dobro pomiješajte sve sastojke osim ruma i čokolade,i stavite na vatru. kad prokuha kuhajte još koju minutu miješajući stalno. kad izgasite vatru dodajte čokoladu,i miješajte dok se ne otopi. zatim dodajte rum,i izlijte smjesu u mokar pleh.
dok se griz hladi,bacite se na kremu.
2.
KREMA:
U mlijeko istresite prašak za puding,vanilin šećer,ekstrakt vanilije i šećer. sve fino umutite i stavite kuhati često miješajući.gotovo je kad dobijete gust puding. kad se puding ohladi umiješajte mu slatko vrhnje(prethodno tučeno sa šlag fixom)
3.
Kremu istresite na griz podlogu,poravnajte,i stavite u hladnjak da se sve dobro stegne.
Posluživanje
Kad se dovoljno ohladi spremno je za posluživanje.
P.S.ja sam radila minijaturnu količinu za najmanji pleh,tako da količinu možete slobodno uduplati,ili utrodupliti:) režite na kocke.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar