Nakon što sam pronašla ovaj recept u jednoj knjizi recepata za torte i kolače, biskvitno tijesto pravim ovako
Sastojci
-
3
jajeta
-
3 supene kašike
vruće vode
-
130 g
šećera
-
120 g
brašna
-
80 g
škrobnog brašna- gustina
-
2 kesice
vanilinog šećera
-
3 male kašike (ravne)
praška za pecivo
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Mikserom pjenasto umutiti jaja sa vodom. Potom dodati šećer i vanilin šećer i miksati 2-3 minute.
Pomiješati brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Iz dva puta dodati
brašno u umućena jaja i šećer, te miksati par minuta na najmanjoj
brzini.
-
2
Rernu ugrijati na 170 stepeni sa ventilatorom.
U kalup promjera 26 cm staviti pek papir pa izliti biskvitnu smjesu. Peći oko 25 minuta.
-
3
Pečen biskvit izvaditi na šećerom
posutu radnu površinu i ostaviti da se ohladi. Izrezati ga po želji, na
dva, tri ili četiri baš tanje kore. Ja obično od ove mjere dobijem tri
kore srednje debljine.
Izvor:
coolinarika.com (LjubicicaCool)
0 komentari:
Objavi komentar