srijeda, 1. travnja 2015.

ČOKOLADNA GREŠNICA

Sam naziv govori sve....jednostavno vas tjera u grijeh...ne možete stati na jednom komadu...
Čokoladna grešnica

Sastojci

Broj osoba:
12 osoba
  •  150 gr maslaca
  •  300 gr šećera
  •  150 gr čokolade
  •  3/4 šalice vode (od 2dcl)
  •  3 jaja
  •  300 gr brašna
  •  10 gr sode bikarbone
  •  5 gr praška za pecivo
  •   korica naranče
  •  5 gr soli
  •  2 dcl slatkog vrhnja
  •   Premaz
  •  2 dcl slatkog vrhnja
  •  150 gr čokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Čokoladu i vodu stavite na laganu vatru dok vam se čokolada ne otopi. Promiješajte i ostavite da vam se prohladi.Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje, miksajući između svakog da vam se fino razbije i poveže sa smjesom. Sad dodajte prohlađenu čokoladu, pa izmiksajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, koricu naranče, sodu bikarbonu, prašak za pecivo. Pomalo dodavajte brašno u smjesu od maslaca, lagano miješajući.
    Slatko vrhnje istucite u šlag. Lagano ga umiješajte u smjesu od brašna. Kalup namastite i pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup i pecite nekih 50-55 minuta na 180°C. Tortu malo prohladite u kalupu, pa ju izvadite i ostavite na rešetki da se ohladi.
  2. 2
    Dok se torta hladi, zagrijte slatko vrhnje do pred vrenje. Prelijte ga preko čokolade. Ostavite minut dva, pa promiješajte da se sve poveže. Ohladite, pa izmiksajte. Cijelu tortu premažite izvanka.
    Izvor: coolinarika.com  (veteran)

0 komentari:

Objavi komentar