subota, 25. travnja 2015.

PILEĆI FILE "IZNENAĐENJE": Sočna i ukusna piletina, pripremljena na originalan način!

Volite originalno poslužena jela? Onda pokušajte iznanaditi prijatelje, goste ili svoje ukućane, pripremivši pileći file „Iznenađenje“.
watermarked-10433947_806249872762855_1006011084985645050_n
Neverovatno sočna i ukusna piletina, pripremljena na originalan način. Ovo jelo ćete sigurno zavoleti: iznenađujuće nežno i veoma sito. Ono što je primamljivo u ovom receptu – nećete morate da perete sudove posle ručka:).

Recept pripreme piletine „Iznenađenje“ prilično je jednostavan.

Za njegovu pripremu biće potrebno:

– pileći file – 1/5 kg
– mleko – 1 šolja
– krompir 6-7 komada
– crni luk – 1
– paradajz – 2
– jaja – 2
– beli luk – 2-3 čena
– tvrdi sir – 150-200 gr
– ulje
– majonez – 3 supene kašike (možete zameniti pavlakom)
– so, biber, zelen
– aluminijumska folija

Priprema:

1. Pileći file treba iseći na kocke. Preliti mlekom i ostaviti da odstoji sat vremena, da piletina omekša.


2. U međuvremenu pripremićemo kalupe od folije, u kojima ćemo spremati naše „Iznenađenje“. Da biste to uradili, složite foliju u nekoliko slojeva i stavite na dno manje tegle ili neke druge ambalaže, oblikujući formu manje činije. Ravnamo krajeve i skidamo sa tegle.


3. Na ovaj način treba uraditi nekoliko takvih kalupa. Posle ih slažemo u tepsiju, i svaku premazujemo uljem.


4. Otrebljen krompir sečemo na kolutove i slažemo u kalupe. Solimo, biberimo i odgore ređamo na kriške iseckan crni luk.



5. Vadimo pileći file iz mleka i stavljamo na krompir. Odgore ponovo so i biber po ukusu.


6. Spremamo preliv: jaja i majonez (pavlaku) mutimo viljuškom.


7. Prelivamo file (po 2 supene kašike na porciju). Ako vam nestane preliva, napravite još jednu meru. Odgore stavljamo kolutić paradajza.


8. Posipamo sitno iseckanim belim lukom i izrendanim tvrdim sirom.


9. Stavljamo u na 200 stepeni zagrejanu rernu i ostavljamo da se peče 30-40 minuta.



Ukrašavamo sa zeleni i serviramo na sto.



Prijatno :)

Izvor: uspesnazena.com/blog.neum-bih.com

0 komentari:

Objavi komentar