Sastojci
- 4 jajeta sobne temperature
- 1.5 solja smedjeg secera (solja 250 ml)
- 2 male kasike vanila ekstrakta
- 2 male kasike cimeta
- 3 kasike kiselog vrhnja
- 1.5 solja ulja
- 3 solje mrkve (izribane ili krupnije samljevene-oko 6 komada)
- 2 solje brasna (solja 250 ml)
- 2 male kasike praska za pecivo
- 1/2 male kasike soli
- 1 solja krupno mljevenih oraha
Fil
- 450 g krem sira sobne temperature(ja koristim Philadelphia)
- 115 g maslaca sobne temperature
- 2 male kasike vanila ekstrakta
- 1.5 solja secera u prahu
- 225 g slaga ***
- 1 solja fino mljevenih oraha
Priprema
- Težina:
-
1
Za biskvit dobro umutite jaja sa secerom,vanilom i cimetom.
Dodajte ulje i kiselo vrhnje i miksajte dok se ne sjedini.
Dodajte mrkvu i pomijesajte.
Zatim dodajte brasno pomijesano sa soli i praskom za pecivo i lagano pomijesajte samo toliko da se sjedini.
Na kraju dodajte orahe i pomijesajte lagano sa spatulom.
-
2
Tepsiju velicine 40x26 cm premazite uljem i istresite pripremljenu smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 175 stepeni 45-50 minuta ,ovisno od pecnice.Provjerite cackalicom da li je gotovo.
-
3
Pecen kolac ostavite da se potpuno ohladi.
-
4
U zdjelu stavite krem sir ,maslac,secer i vanilu i miksajte nekoliko minuta.
Zatim dodajte orahe i pomijesajte.
Na kraju dodajte slag i lagano pomijesajte samo toliko da se sastavi.
-
5
Premazite pripremljen fil preko ohladjenog kolaca i ostavite najbolje preko noci da se dobro ohladi.
Posluživanje
**** Ja koristim gotovi smrznuti slag Cool Whip,a ako vam nije dostupan gotovi slag onda pripremite 1 vrecice slaga i dodajte u fil.Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar