Vikendom svi imamo malo više vremena da se posvetimo našem kulinarstvu. Zašto ne bismo obradovali ukućane jednom kremastom i sočnom tortom?
Predstavljamo vam recept i uputstvo kako da napravite plazma tortu sa šumskim voćem!
Potrebni sastojci:
300g plazma keksa u komadu
500ml slatke pavlake
120g krem šlaga
200g kisele pavlake
250g mlevene plazme
150g šećera u prahu
500g mešavine višanja i crnih ribizli
350ml mleka
mleko za umakanje plazme
Priprema:
U vanglicu sipati slatku pavlaku, šlag, šećer u prahu i 150ml mleka. Sve zajedno umutiti mikserom u čvrst šlag.
Dodati kiselu pavlaku i još malo umutiti sve zajedno. Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati mlevenu plazmu i lepo sjediniti.
Na tacnu za serviranje poređati plazma keks u komadu predhodno kvašen u mlako mleko. Keks složiti u tri reda.
Preko keksa staviti fil sa plazmom, složiti oceđene višnje i crne ribizle, zatim preko premazati beli fil. Ohladiti dobro pre služenja.
Izvor: mogujatosama.rs
0 komentari:
Objavi komentar