utorak, 21. travnja 2015.

JEDNOSTAVAN KOLAČ OD MAKA

Vrlo jednostavan lijevani kolač. Oduševit će vas sočnošću što mu je daju samo malo džema od višanja i čokoladna glazura.
Kolač od maka

Sastojci

  • Za tijesto:

  •  3 jaja
  •  200 g šećera
  •  100 ml ulja
  •  150 ml mlijeka
  •  150 g Pšeničnog glatkog brašna
  •  ½ vrećice Praška za pecivo
  •  150 g Maka
  • Za premazivanje:

  •  100 g Džema višnja
  • Za čokoladnu glazuru:

  •  100 g čokolade
  •  80 g maslaca
  •  2 žlice šećera u prahu
  •  3 žlice vode

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
  2. 2
    Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
  3. 3
    Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
  4. 4
    Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i ukrasite čokoladnim ukrasima.

Savjet

Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar