ponedjeljak, 20. travnja 2015.

RAZLJEVAČA OD KROMPIRA

Razljevača od krumpira
Sastojci 

5-6 krumpira
2 luka
1 kiselo vrhnje
2 jaja
brašno

voda
ulje
vegeta
papar
margarin

Postupak pripreme

1. Oguliti i nasjeckati krumpir na kockice. (Ako netko voli može i naribati).
2. Nasjeckati luk.
3. Pomiješati luk i krumpir, malo pouljiti, popapriti i povegetiti.
4. U posebnu zdjelu umutiti jaja, brašno, vodu i vrhnje. Nema točno određene mjere za brašno i vodu jer se u zdjelu malo po malo dodaju sastojci. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

5. U smjesu sa jajima dodati krumpir i luk. Začiniti po želji.
6. Protvan (srednje veličine) dobro namastiti margarinom.
7. Izliti smjesu u protvan.
8. Peći na180° oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni.
9. Poslužiti narezano na kocke uz jogurt, kefir ili kiselo mlijeko.
Izvor: zena.hr

0 komentari:

Objavi komentar