Lek za kašalj je jednostavan i sastoji se od luka, vode, žutog šećera, kurkume i đumbira.
RECEPT:
- 400 g crnog luka
- Litar vode
- 400 g žutog šećera
- Dve čajne kašičice kurkume
- Mali, oljušten koren đumbira
PRIPREMA:
U posudu sipajte vodu zajedno sa žutim šećerom i čekajte da provri. Zatim u tu smesu dodajte očišćeni luk koji ste prethodno isekli na četvrtine, a potom i koren đumbira.
U smesu dodajte i narendani koren đumbira. Stavite kurkumu. Kad sastojci prokuvaju, smanjite temperaturu. Kada se količina u posudi smanji na polovinu, ugasite. Kad se smjesa ohladi prebacite je u staklenu teglicu. Ostavite sat, dva na sobnoj temperaturi i prebacite u frižider.
PRIMENA:
Uzimajte dve kašike ujutro, na prazan želudac i uveče dva sata nakon jela.
Izvor: dnevno.rs
ekstra
OdgovoriIzbriši