Svi koji su probali bili su oduševljeni kolačem.
Kombinacija beze biskvita sa sjeckanim orasima i višnjama, kuhana krema
sa žumanjcima i oblatne na dnu i vrhu kolača, zaista je dobitna
kombinacija. Sve preporuke.
Sastojci
Beze biskvit:
-
6
bjelanjaka
-
6 žlica
šećera
-
1 šalica
nasjeckanih oraha
-
1 šalica
višanja
-
5 žlica
brašna
Krema:
-
6
žumanjaka
-
9 žlica
šećera
-
3 dcl
mlijeka
-
3 žlice
brašna
-
250 grama
maslaca ili margarina
-
dvije oblatne
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Za beze biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte brašno, te orahe i višnje.
Pecite u protvanu 20x30 cm na 180 stupnjeva dok ne dobije laganu boju ali pazite da se ne prepeče.
-
2
Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, brašnom i žumanjcima dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte izmiksani margarin.
Stavite kremu na prvu oblatnu koju ste iskrojili ako je potrebno po veličini biskvita.
-
3
Na kremu stavite biskvit, pa opet drugi dio kreme i drugu oblatnu.
-
4
Stisnite drugu oblatnu da se sve dobro spoji pa stavite da se dobro ohladi.
-
5
0 komentari:
Objavi komentar