Ledeni vjetar bez voća, sa čokoladnom kremom i sa šlagom okusa stracciatele. Odlična je ovo kombinacija i za kakvu prigodnu tortu, jer se kolač jako lijepo reže na šnite i svojom slojevitom bijelo/smeđom teksturom podsjeća baš na tortu.
Sastojci:
Za kore:
9 bjelanjaka
30 dkg šećera
1 žlica octa
Za kremu:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
3 žlice glatkog brašna
2 žlice gustina
2,5 dl mlijeka
10 dag tamne čokolade
25 dkg margarina ili maslaca
Za stracciatela kremu:
500 ml slatkog vrhnja za šlag
5 dkg naribane čokolade
Priprema:
Bjelanjke miksati dok ne postanu čvrsti snijeg, tada u njih postepeno dodavati šećer neprestano miksajući. Na kraju umiješati i žlicu octa. Prebaciti smjesu od bjelanjaka u veliki lim (onaj od pećnice) na papir za pečenje (prethodno ga premažite sa uljem, lakše će se odvajati nakon pečenja), poravnati žlicom pa peći u pećnici na 150ºC 1,5 sat.
Kora će nakon ovoga postati zlatnosmeđa i hrskava na dodir. Pečenu koru ohladiti u limu, oprezno maknuti papir pa ju izrezati na tri jednaka dijela.
Izvor: blog.neum-bih.com
0 komentari:
Objavi komentar