Ovo čak ne bih puno ni komentirala.Ne znam uopće kojim
riječima bih opisala divotu koja nastane spojem prekrasnog prhkog
tijesta, odlične kuhane kreme sa šlagom i komadićima banana. Savršeno.
Mislim da mi je ovo prvi izbor u kombinaciji tijesta, kreme i voća.
Rajski :)
Sastojci
Prhko tijesto:
-
300 grama
brašna
-
200 grama
maslaca ili margarina
-
2 žlice
šećera
-
1/2 čajne žličice
soli
-
2 žlice
hladne vode
Krema:
-
1/2 litre
mlijeka
-
2
jaja
-
150 grama
šećera
-
100 grama
brašna
-
2
vanili šećera
-
3
banane
-
1/2 litre
vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
-
1 vrećica
učvrščivača za šlag
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi.
Razvaljajte na veličinu 20x30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min.
Nek vam tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.
-
2
Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne zgusne.
U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za
šlag i narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne
potamne.
-
3
Preko pečenog i ohlađenog prhkog tijesta namažite kremu.
-
4
0 komentari:
Objavi komentar