Od svih recepata za sladoled koje imam,ovaj je najbolji i
ubjedljivo najslicniji kupovnom.Obogacen raznim ukusima daje ukus
potpune fantazije u vrucim ljetnjim danima…
Sastojci
- Broj osoba:
- 10 osoba
NAMIRNICE
-
1L
mlijeka
-
500 GR
secera
-
1 kasicica
limontusa
-
5 kesica
bijelog slaga
-
1 casa
kisele pavlake
-
2 dcl
hladne vode
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Skuvati mlijeko sa secerom (moze i
300 gr secera jer je mozda 500 gr preslatko).U prohladjeno (mlako)
dodati limontus, promijesati i staviti u zamrzivac nekoliko sati dok se
ne stegne.Moze preko noci.Izmutiti slag sa vodom.To ce da bude prilicno
gusto, ali to mora tako po receptu.Dodati
pavlaku i masu iz zamrzivaca.E sad, skrenuta mi je paznja da je sustina
pravljenja u sledecem:da se to muti 15 minuta, ISKLJUCIVO u jednom
pravcu.Zasto je to tako, ne znam, ali zbog necega mora.Tako umucen
sladoled predstavlja osnovnu masu.Ona moze da se podjeli u nekoliko
posuda i da se svaki od njih obogati razlicitim ukusima:ekstrakti,
umucen Eskimko sladoled (ili neki drugi),seckano suvo ili svjeze voce,
kafa, kapucino…
-
2
Kombinujte ukuse po zelji, ukrasiti slagom, vocnim ili cokoladnim prelivima.
0 komentari:
Objavi komentar