....jedna letnja brza poslastica :))
Sastojci
Fil:
-
100 g
sladoleda u prahu sa ukusom cokolade
-
100 g
sladoleda u prahu sa ukusom vanile ili stracatele
-
4 dl
mleka
-
300 g
Plazme ili piskota
-
1 dl
skuvane nes kafe
-
200 g
slaga u prahu
-
2 dl
kisele vode
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 30 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Umutiti sladoled po uputstvu
sa kesice dok se ne dobije
gusta masa.
Mleko dodavati pomalo, i paziti
da sladoled ne bude redak.
Ako se polako dodaje mleko, mozda ce
vam malo i ostati.
Ovo zavisi od proizvodjaca sladoleda u
prahu.
-
2
Skuvati nes kafu i pripremiti
modlu ili plasticnu posudu
za sladoled. Obloziti je folijom
i poceti slaganje torte.
-
3
Umakati keks u kafu, sloziti prvi
red po dnu posude, staviti svetliji
sladoled, prekriti drugim redom
kesksa natopljenim u kafu, opet
staviti sladoled, ovog puta cokoladni,
i zavrsiti keksom.
-
4
Ostaviti posudu sa tortom preko noci
u zamrzivacu.
-
5
Izvaditi tortu iz posude, skinuti foliju
i ukrasiti umucenim slagom.
-
6
Slag mutiti s hladnom kislom vodom.
Sluziti tortu po zelji.
-
7
Mora se drzati sve vreme u zamrzivacu :)))
0 komentari:
Objavi komentar