srijeda, 13. svibnja 2015.

SIRUP (SOK) OD BAGREMA - RECEPT

Recept sa poljskog bloga "Moje male czarowanie". Sirup je prelep, upravo danas pravila sam ga opet :) Bagrem najbolje brati kad je suncan, lep dan- nikako kad su cvetovi vlazni. 
sirup od bagrema

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  1 casa= 250 ml
  •  28 grancica bagrema
  •  2 case vode
  •  500g secera
  •  1,5 kasicica limuntusa

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1 
    Grancice sa cvetovima dobro oprati i osusiti na krpi.
  2. 2 
    Prokuvati vodu sa secerom, ostaviti da se prohladi. U prohladjeno dodati limuntus, promesati i ostaviti da se ohladi skroz. U hladan sirup staviti bagrem.
  3. 3
    Dobro poklopiti serpu (ja sam stavila alufoliju umesto poklopca). Ostaviti na hladnom i tamnom mestu da odstoji 24 h.
  4. 4
    Posle tog vremena procediti sirup, staviti ga u serpu da provri. Vruc sipati u tegle ili flase, dobro ih zatvoriti, utopliti i ostaviti da se polako hlade (tegle moze se okrenuti naopacke).

Posluživanje

Od ove kolicine sastojaka dobit cete oko 600 ml sirupa.Ukoliko zelite vise poduplajte ili potruplajte sastojke :) . Razrediti sa vodom po ukusu (dosta je slatko). Sirup ima jako prijatan i miris, i ukus- toplo preporucujem da ga probate :)
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar