Mislim da nikad bolje kroasane nisam umesila.
Sastojci
-
1 kg
brasno
-
250gr
puter
-
3
jaja
-
3 kasike
secer
-
3 dl
vruce mleko
-
1 kocka
kvasac
-
1kasika
secer
-
1dl
mleko
-
1dl
vode
-
1 dl
ulja
-
2kasike
sol
-
1
jaje za premazivanje
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
U jednu posudu stavite kocku kvasca i
kasiku secera te prelijte sa 1 dl mleka i 1 dl vode i ostavite na toplo
da se kvasac dize.
-
2
U drugu posudu za mutenje stavite
3 jaja i 3 kasike secer i mutite kao za tortu.Pred kraj mutenja dodajte
malo po malo vrelo mleko uz postojano mesanje.
-
3
Kad potrosite mleko dodajte nadosli kvasac i 1 dl ulja.
-
4
U vecu posudu za mesenj stavite
brasno i 2 kasike soli i polako dodavajte pripremljenu smesu mesajuci
prvo kasikom a zatim rukom da zamesite lepo srednje meko testo.Testo
pokrijte i ostavite da se dize.
-
5
Gotovo testo razmesite i podelite na 9 komada.podelite ih na 3 mesta po 3 komada testa.
-
6
Puter izvadite iz frizidera i podelite na 3 dela.
-
7
Uzmite jedan komad testa
napravite jufku velicine tanjira.Vrz nju narendajte pola od prvog dela
putera .rasukajte drugo testo i vrz njega narendajte drugi dio
putera.Treci komad samo rasukajte i stavite vrz njih.Isto ponovite i sa
ostale komade testa .Osatvite ih pet minuta da se testo odmori.
-
8
Uzmite jednu jufku i rasukajte
sto vecu i sto tanju jufku mozete.Sa nozem isecite jufku na onoliko
komada koliko zelite da vam kroasani budu veliki.Zavitkajte kroasane od
sirim delom ka vrhu a onda poredjate u nauljani pleh.Odozgo namazete sa
uzmuceno jaje.
-
9
Postupak ponovite i sa ostale dve
jufke.Ukljucite rernu na 200 stepeni da se zagrije.Dok se rerna zagrije
kroasni ce jos jednom da se dizu.Pecite ih dok lepo porumene.
-
10
Kad su peceni izvadte ih iz rerne i
nemojte da ih pokrivate sa krpom Ostavite ih da se izlade.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar