nedjelja, 15. ožujka 2015.

KROASANI

Mislim da nikad bolje kroasane nisam umesila.
kroasani

Sastojci

  •  1 kg brasno
  •  250gr puter
  •  3 jaja
  •  3 kasike secer
  •  3 dl vruce mleko
  •  1 kocka kvasac
  •  1kasika secer
  •  1dl mleko
  •  1dl vode
  •  1 dl ulja
  •  2kasike sol
  •  1 jaje za premazivanje

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    U jednu posudu stavite kocku kvasca i kasiku secera te prelijte sa 1 dl mleka i 1 dl vode i ostavite na toplo da se kvasac dize.
  2. 2
    U drugu posudu za mutenje stavite 3 jaja i 3 kasike secer i mutite kao za tortu.Pred kraj mutenja dodajte malo po malo vrelo mleko uz postojano mesanje.
  3. 3
    Kad potrosite mleko dodajte nadosli kvasac i 1 dl ulja.
  4. 4
    U vecu posudu za mesenj stavite brasno i 2 kasike soli i polako dodavajte pripremljenu smesu mesajuci prvo kasikom a zatim rukom da zamesite lepo srednje meko testo.Testo pokrijte i ostavite da se dize.
  5. 5
    Gotovo testo razmesite i podelite na 9 komada.podelite ih na 3 mesta po 3 komada testa.
  6. 6
    Puter izvadite iz frizidera i podelite na 3 dela.
  7. 7
    Uzmite jedan komad testa napravite jufku velicine tanjira.Vrz nju narendajte pola od prvog dela putera .rasukajte drugo testo i vrz njega narendajte drugi dio putera.Treci komad samo rasukajte i stavite vrz njih.Isto ponovite i sa ostale komade testa .Osatvite ih pet minuta da se testo odmori.
  8. 8
    Uzmite jednu jufku i rasukajte sto vecu i sto tanju jufku mozete.Sa nozem isecite jufku na onoliko komada koliko zelite da vam kroasani budu veliki.Zavitkajte kroasane od sirim delom ka vrhu a onda poredjate u nauljani pleh.Odozgo namazete sa uzmuceno jaje.
  9. 9
    Postupak ponovite i sa ostale dve jufke.Ukljucite rernu na 200 stepeni da se zagrije.Dok se rerna zagrije kroasni ce jos jednom da se dizu.Pecite ih dok lepo porumene.
  10. 10
    Kad su peceni izvadte ih iz rerne i nemojte da ih pokrivate sa krpom Ostavite ih da se izlade.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar