utorak, 31. ožujka 2015.

ČOKO TORTA

Čokolada nije varanje. Nakon slanog jela čovijek treba nešto da sebi zasladi..Probajte!
torta

Sastojci

Broj osoba:
16 osoba
  • BISKVIT

  •  6 bjelanjaka
  •  7 zlica brasna
  •  7 zlica secera
  •  3-4 zlice kakaa
  •  4 zlice vode
  •  1 prasak za pecivo
  • COKOLADNA KREMA

  •  500 ml vrhnja za slag
  •  350 g mlijecne cokolade
  • SRACATELA KREMA

  •  350 ml vrhnja za slag
  •  1zlica meda
  •  150 g mlijecne cokolade
  • ukras

  •   mljeveni bademi
  •   naribana cokolada

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1

    Pecnicu prethodno zagrijati na 180 stupnjeva. Izmiksati bjelanjke sa secerom, dodati 7 zlica brasna, prasak za pecivo i 4 zlice vode te sve zajedno izmiksati. U izmiksanu smjesu umjesati 3-4 zlice kakaa. Smjesu rapodjeliti na tri djela tako da od papira za pecenje napravite 3 jednaka kruga i na svaki krug stavite dio smjese te staviti peci.

  2. COKOLADNA KREMA

    U loncic uliti vrhnje za slag te ga zagrijati (nesmije zakipjet) kada je vrhnje gotovo umjesati cokoladu, kada se cokolada otopi pustiti da se krema ohladi i stisne. Kada se krema stisne izmiksati i ostaviti da se jos malo ohladi.

  3. 1
    SRACATELA KREMA

    Izmiksati vrhnje za slag sa zlicicom meda i umjesati naribanu cokoladu i ostavitida se ohladi.
  4. 2
    Tortu nafilati, te ukrasiti bademima i cokoladom.
    Izvor: coolinarika.com     (marija17)

0 komentari:

Objavi komentar