Čokolada nije varanje. Nakon slanog jela čovijek treba
nešto da sebi zasladi..Probajte!
Sastojci
- Broj osoba:
- 16 osoba
BISKVIT
-
6
bjelanjaka
-
7 zlica
brasna
-
7 zlica
secera
-
3-4 zlice
kakaa
-
4 zlice
vode
-
1
prasak za pecivo
COKOLADNA KREMA
-
500 ml
vrhnja za slag
-
350 g
mlijecne cokolade
SRACATELA KREMA
-
350 ml
vrhnja za slag
-
1zlica
meda
-
150 g
mlijecne cokolade
ukras
-
mljeveni bademi
-
naribana cokolada
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Pecnicu prethodno
zagrijati na 180 stupnjeva. Izmiksati bjelanjke sa secerom, dodati 7
zlica brasna, prasak za pecivo i 4 zlice vode te sve zajedno izmiksati. U
izmiksanu smjesu umjesati 3-4 zlice kakaa. Smjesu rapodjeliti na tri
djela tako da od papira za pecenje napravite 3 jednaka kruga i na svaki
krug stavite dio smjese te staviti peci.
-
COKOLADNA KREMA
U loncic uliti vrhnje za slag te ga zagrijati (nesmije zakipjet) kada je vrhnje
gotovo umjesati cokoladu, kada se cokolada otopi pustiti da se krema
ohladi i stisne. Kada se krema stisne izmiksati i ostaviti da se jos
malo ohladi.
-
1
SRACATELA KREMA
Izmiksati vrhnje za slag sa zlicicom meda i umjesati naribanu cokoladu i ostavitida se ohladi.
-
2
Tortu nafilati, te ukrasiti bademima i cokoladom.
Izvor:
coolinarika.com (marija17)
0 komentari:
Objavi komentar