subota, 21. ožujka 2015.

PATATES LEMONATES (GRČKI PEČENI KROMPIR)

Fini,aromaticni ,hrskavi krumpir na grcki nacin.Servira se samostalno kao meza uz umak od pecenja i hrskavi kruh.Naravno da se moze koristiti i kao prilog bilo kakvom pecenju.

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  7 velikih krumpira za pečenje
  •  3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  •  150ml maslinovog ulja
  •  150ml vode
  •  1 žlica origana+ 1 žličica
  •  2 limuna/sok
  •  1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
  •   sol,papar

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1 
    Zagrijte pecnicu na 200C.
    Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi.
    Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.

  2. 2
    Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece.
    Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
  3. 3 
    Postoji i brza varijanta ovog krumpira:
    Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.
    Izvor: coolinarika.com    (Mucika)

0 komentari:

Objavi komentar