Fini,aromaticni ,hrskavi krumpir na grcki nacin.Servira
se samostalno kao meza uz umak od pecenja i hrskavi kruh.Naravno da se
moze koristiti i kao prilog bilo kakvom pecenju.
Sastojci
- Broj osoba:
- 6 osoba
-
7
velikih krumpira za pečenje
-
3
češnja češnjaka sitno nasjeckana
-
150ml
maslinovog ulja
-
150ml
vode
-
1
žlica origana+ 1 žličica
-
2
limuna/sok
-
1žličica
griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
-
sol,papar
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 50 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Zagrijte pecnicu na 200C.
Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi.
Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro
promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze
podnjeti dosta soli.
-
2
Stavite krumpir na protvan za
pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put
okrenuti da se ravnomjerno pece.
Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio
svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir
s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok
krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
-
3
Postoji i brza varijanta ovog krumpira:
Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i
lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje
pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.
Izvor:
coolinarika.com (Mucika)
0 komentari:
Objavi komentar