Ova tortica je nastala iz sastojaka koje sam imala doma,
a za Dan očeva jer je moja Ema rekla da se taj dan mora proslaviti pa
smo jučer napravile ovu tortu.
Sastojci
-
BISKVIT:
- 200 g brašna
-
50 g gorkog kakaa
-
200 g šećera
-
150 ml mlijeka
-
2 vanilin šećera
-
100 ml ulja
-
150 ml vruče vode
-
1 jaje
-
2 žlice gustina
-
1 mala žličica praška za pecivo
-
malo soli
-
KREMA:
- 7 dcl mlijeka
-
1 puding od vanilije
-
3, 4 kapi arome vanilije
-
1 jaje
-
1 žlica gustina
-
6 žlica šećera
-
125 g margarina
-
JOŠ POTREBNO:
- 1 banana
-
iscijeđeni sok naranče
-
200 ml vrhnja za šlag
-
1 kremfix
-
ukrasi
-
sok od limuna
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
BISKVIT: Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer, gustin, sol sjediniti.
Mlijeko, jaje, ulje, ručno izmiješati, dodati vodu i suhe sastojke te
miješati ručno pa kada ste dobili glatku smjesu još malo izmiješati
mikserom.
Dno kalupa za torte( promjer 28 cm) obložiti papirom za pečenjem ,
izliti smjesu te staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i
peći 20 minuta( provjeriti čačkalicom).
Pečeni biskvit malo ohladiti, izvaditi iz kalupa te okrenuti naopako i maknuti papir, ohladiti ga do kraja.
KREMA: U 200 ml mlijeka umutiti puding, gustin i jaje. Preostalo mlijeko sa šećerom staviti kuhati.
Kada mlijeko prokuha, sve sjediniti i skuhati gustu kremu.
Kremu ohladiti te umiješati narezani margarin i dobro izmiksati.
Banane narezati na kolutiče i pošpricati ih iscjeđenim sokom od limuna.
Biskvit prerezati na pola, prvi dio staviti na podlogu, pošpricati
sokom od naranče, staviti pola kreme, zatim poredati izrezanu bananu pa
drugi dio kreme te na kraju biskvit koji pošpricamo sokom od naranče.
Vrhnje za šlag istući sa kremfixom i ukrasiti tortu.
Tortu prije rezanja dobro ohladiti.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar